loading..

Lån 15000 kr. her og nu - søger blandt 30+ lånefirmaer!

 

Der kan være mange grunde til, at man foretrækker at søge om et lån med sikkerhed i fast ejendom. Den største fordel er, at omkostningerne normalt er mindre i forhold til lån uden sikkerhed, da banken eller lånefirmaet kan gøre krav på ejendommen, som du har sat sikkerhed i, hvis du ikke har mulighed for at betale lånet tilbage. Derved bliver bankens eller lånefirmaets risiko for dit lån mindre.

Lånetypen vil normalt være afhængigt af lånets formål. Hvis du gerne vil købe en bolig, så er det et almindeligt krav, at der stilles sikkerhed i boligen. Dertil kan det være muligt at finansiere et billån igennem dit boliglån, f.eks. hos Jyske Bank. Derved vil billånet også have sikkerhed i fast ejendom.

Hvis du har andre drømme om f.eks. renovering eller istandsættelse af huset, så kan du låne i boligens friværdi. Friværdien er differencen imellem din boligs værdi, og det resterende af din gæld af boliglånet. Det vil sige, at hver gang du betaler dine terminsydelser, så forhøjer du din friværdi. Din boligs værdi fastsættes normalt af den gældende bank eller realkreditinstitut, og den vil typisk være afhængigt af det generelle prisniveau i dit boligområde og af din rente. Friværdi er belåning op til 80 %, og du kan søge om det hos både din bank eller hos dit realkreditinstituttet. Det er dog mest almindeligt, at man søger hos realkreditinstituttet, da lånet som regel er billigere.

Hvis du har et næsten gældfrit hus, så kan det være en fordel for dig at oprette lånet i banken, da man derved ville have et gratis lån stående, f.eks. ved Nordea Prioritet eller Danske Bank Prioritet. Du vil normalt få samme rente på din indlåns- og udlånskonto, så du vil kun betale renter af det beløb, du bruger. Endvidere vil pengene som regel være tilgængelige med det samme, hvorimod et lån hos realkreditinstituttet kan tage længere tid. Løbetiden kan være op til 30 år, og lånet kan aftales at være med eller uden afvikling.

Endvidere kan du vælge at låne med et pantebrev i din ejendom. Et pantebrev er et gældsbrev, som er en sikkerhed for det lån, man laver. Du kan f.eks. søge om et lån med pantebrev hos Realkredit Danmark, som udbyder Danske Bank Pantebrev. Med dette lån vil du få en fast rente, og du vil afbetale en fast ydelse igennem hele lånets løbetid, som kan være op til 30 år. Prisen for lånet vil typisk være afhængigt af lånets størrelse, pantens placering i ejendommen, og lånets løbetid. Dertil vil der normalt altid være stiftelsesgebyr, administrationsgebyr og tinglysningsafgift til staten. Danske Bank Pantebrev udbydes både til andel- og ejerboliger. På baggrund af din økonomi og en vurdering af din bolig vil det mulige lånebeløb blive fastsat.

Før du vælger og underskriver et lån, så bør du undersøge alle dine muligheder. Du kan normalt bestille et gratis og uforpligtende tilbud fra bankerne og realkreditinstitutterne, hvor du vil kunne se lånets ÅOP, som er de årlige omkostninger i procent. Det vil give dig et overblik over de forskellige låns omkostninger, og derved vil du kunne vurdere, hvad der ville være det bedste lån for dig.

  * Der tages forbehold for fejl i oplysninger, samt ændrede krav og lånemuligheder

Laan.net er en kommerciel internet tjeneste. Der modtages kommission fra udvalgte låneudbydere ved henvisninger der resulterer i låneansøgning. Bemærk at det ikke nødvendigvis er alle lånefirmaer og lånetilbud der er medtaget i oversigt og sammenligning. Laan.net fralægger sig ethvert ansvar for evt. følger efter brugen af søgetjenesten, indholdet på www.laan.net samt de websites der linkes til fra laan.net. Bemærk desuden at der her på laan.net samt gennem udgående links benyttes cookies.