loading..

Billån - søg blandt 30+ lÃ¥nemuligheder!

 

Der findes nogle forskellige lånemuligheder, hvis du står og mangler penge til en ny bil. Det kan være svært at skabe sig et umiddelbart overblik over lånetyperne, men her vil du finde en kort beskrivelse af dine muligheder.

Du vil normalt altid have mulighed for at gå til banken, hvis du har brug for et lån. Der vil som regel være nogle grundlæggende krav, som kan være, at du er mindst 18 år gammel, at du har dansk bopæl, og at du ikke er registreret hos RKI. Endvidere vil banken almindeligvist foretage en kreditvurdering af dig på baggrund af dine økonomiske forhold. Eventuelle betingelser og vilkår vil være på baggrund af kreditvurderingen og dit kundeforhold til banken, f.eks. renten og løbetiden. Et billån er typiske billigere end et forbrugslån, da bilen vil blive stillet som sikkerhed for lånet. Det kan være muligt at låne penge både til en ny bil eller til en brugt bil. Nogle vil dog kræve, at bilen er under et vist antal år gammel for at kunne kvalificere sig til et lån. Hos nogle banker er det muligt at lån op til 100 % af dit bilkøb, heriblandt Danske Bank. Det er dog mest typisk ved køb af en ny bil. Endvidere kan du få mulighed for at finansiere billånet igennem dit boliglån, hvilket du bl.a. kan hos Jyske Bank.

Hvis du skal købe din bil hos en forhandler, så har du også mulighed for at vælge en finansieringsmåde hos dem. Der er flere individuelle krav, der kan gøre sig gældende ved denne slags finansiering, da der er tale om forskellige lånefirmaer, der står bag finansieringen og forhandlerne. Det kan være tiltalende at lave en aftale med forhandleren, da de ofte har et pakketilbud med finansiering, serviceaftale og forsikring, og man derved kan samle de fleste af bilens omkostninger et sted. Hos de fleste forhandlere vil renten være lavere end ved et banklån, men omvendt så vil stiftelsesomkostningerne ofte være høje. Endvidere vil størrelsen af din udbetaling også være afgørende for betingelserne i din låneaftale. Vilkårene og forholdende kan være meget variende, og du bør derfor sammenligne dine muligheder hos de forskellige forhandler.

Endvidere har du mulighed for at søge om et kviklån. Et kviklån er kendetegnet ved at stille få kriterier, og ansøgningsprocessen er nem og overskuelig. De mest almindelig krav er, at du er mindst 18 år gammel, at du har dansk bopæl, og at du ikke er registreret hos RKI eller Debitor Registret. Hos nogle lånefirmaer kan det dog være muligt at kvalificere sig til et lån, selvom man er registreret, hvis man kan stille en form for sikkerhed for lånet. Det er normalt ikke et krav, at du kan stille sikkerhed for lånet, og du har oftest ikke pligt til at oplyse lånefirmaet om, hvad lånet skal bruges til. Ansøgningen foregår som regel elektronisk, da man enten søger via internettet eller gennem et sms-lån. Hos nogle lånefirmaer er det muligt at låne op til 350.000 kroner, heriblandt hos Santander Consumer Bank, som også udbyder billån i samarbejde med forhandlerne. Normalt vil lånefirmaet foretage en individuel kreditvurdering af dig, som vil være afgørende for dine betingelser, som f.eks. renten, der kan variere fra hvert lånefirma.

Generelt kan man betegne et lån som et givent beløb, som du afvikler et bestemt fastlagt beløb af hver måned inden for en aftalt løbeperiode. Det månedlige beløb vil til dels dække renterne, og til dels dække et afdrag, som medvirker til, at dit lån bliver mindre måned for måned. Det samme princip gælder for et billån. Det er betingelserne og forholdende, der ændrer sig i forhold til lånetyperne.

Det kan være svært at vurdere hvilket slags lån, der er bedst for dig. Hos forhandlerne vil den månedlige ydelse ofte være lavere end hos en bank, men det betyder ikke nødvendigvis, at lånet har færre omkostninger. For at få et godt overblik over forskellene i de forskellige lånetyper, så kan du søge om et uforpligtende tilbud fra bankerne, forhandlerne og lånefirmaerne. Derved vil du kunne blive oplyst om lånets ÅOP, de samlede årsomkostninger i procent. Det vil give dig et komplet overblik over de forskellige låns omkostninger. Du bør være opmærksom på, at lånets løbetid svarer til den tid, du regner med at have bilen. Ellers kan bilen godt blive for dyr, hvis du fortsat afvikler lånet uden at benytte bilen. Når du kan sammenligne dine muligheder, så kan du vælge det lån med de bedste vilkår for dig. Endvidere vil du have mulighed for at forhandle prisen hos både banken og forhandleren.

  * Der tages forbehold for fejl i oplysninger, samt ændrede krav og lånemuligheder

Laan.net er en kommerciel internet tjeneste. Der modtages kommission fra udvalgte låneudbydere ved henvisninger der resulterer i låneansøgning. Bemærk at det ikke nødvendigvis er alle lånefirmaer og lånetilbud der er medtaget i oversigt og sammenligning. Laan.net fralægger sig ethvert ansvar for evt. følger efter brugen af søgetjenesten, indholdet på www.laan.net samt de websites der linkes til fra laan.net. Bemærk desuden at der her på laan.net samt gennem udgående links benyttes cookies.