loading..

Lån uden sikkerhed - søg blandt 30+ udbydere!

 

Hvis du gerne vil søge om et lån, hvor du ikke skal stille sikkerhed i f.eks. din bil eller bolig, så har du flere muligheder. Her på siden vil du finde en beskrivelse af nogle forskellige lånetyper, hvor du ikke behøver at stille sikkerhed for dit lån. Derudover kan du finde flere lister med lån uden sikkerhed på sider som f.eks. ExpressLån.dk.

Når du stiller sikkerhed for dit lån, så betyder det, at banken eller lånefirmaet tager garanti for tilbagebetaling af din lån. Hvis du ikke kan tilbagebetale lånet inden for den givne løbetid, så vil banken kunne gøre krav i dit hus, din bil eller andet, som du har stillet sikkerhed i. Det betyder normalt også, at et lån uden sikkerhed er dyrere end et lån med sikkerhed. Det skyldes, at der er en større risiko for banken eller lånefirmaet at låne til dig, da de ikke har garanti for at få lånet tilbagebetalt.

Det mest udbredte valg for et lån uden sikkerhed, er et kviklån. Et kviklån er kendetegnet ved, at der stilles få krav til dig. De typiske krav er, at du er mindst 18 år gammel, at du har dansk bopæl, og at du ikke er registreret hos RKI eller Debitor Registret. De fleste lånefirmaer vil lave en kreditvurdering af dig, som vil danne baggrund for eventuelle betingelser, såsom renten. Selve lånebeløbet vil kunne variere meget alt efter hvilket lånefirma, du søger hos. F.eks. kan du låne op til 350.000 kroner hos Santander Consumer Bank. Lånebeløbet samt din kreditvurdering vil også kunne påvirke din rente. Det er dog almindeligt kendt, at hos de fleste lånefirmaer skal du ikke stille sikkerhed for dit lån. Endvidere adskiller et kviklån sig fra et banklån ved at ansøgningsprocessen normalt foregår elektronisk enten via internettet eller gennem et sms-lån. Ansøgningen er nem og overskuelig, og du vil modtage et svar inden for kort tid.

Det er også muligt at søge om et lån uden sikkerhed i din bank. Du kan f.eks. søge om en kassekredit. En kassekredit adskiller sig fra et almindeligt lån ved, at du får tildelt et vist kreditbeløb, som er tilgængeligt på din konto. Af denne kan du frit hæve og tilbagebetale lånet, som du har behov for. Du betaler kun renter af det beløb, som du bruger. Derfor kan det være omkostningsbesparende at knytte kassekreditten til din lønkonto. Der vil som regel være nogle grundlæggende krav for, at du kan kvalificere dig til en kassekredit. De mest almindelig krav er, at du er mindst 18 år gammel, at du har dansk bopæl, og at du ikke er registreret hos RKI. Banken vil som udgangspunkt lave en kreditvurdering af dig på baggrund af dine økonomiske forhold samt dine beskæftigelsesforhold. Kreditvurdering vil være afgørende i de betingelser, som banken vil stille. Hvis du vurderes til at være en god kreditværdig kunde, så kan banken umiddelbart lave en kassekredit uden betingelser på nær renten. Omvendt kan banken også vælge at stille betingelser for dit lån, såsom en begrænset løbeperiode eller en kvartalsvis nedskrivning af dit lån. Hvorvidt sikkerhed for lånet vil blive en betingelse, vil normalt kræve en inviduel vurdering.

Du har også mulighed for at søge om et forbrugslån hos banken. Der vil almindeligvist være tale om de samme krav, som ved en kassekredit. Dog vil banken normalt også kræve, at du har en fast årlig indkomst på et minimumsbeløb, der er fastgivet af den enkelte bank. Banken vil typisk overveje dine muligheder for at tilbagebetale lånet. Det gælder både i din nuværende situation, og hvis din løn skulle falde. Det kan f.eks. være, at du har en større formue i banken, eller at lånets formål er en genstand, som kan sælges igen. Banken kan godt vælge at betinge et lån med sikkerhed, men det vil være på baggrund af en individuel vurdering. Du bør derfor drøfte dine muligheder med banken eller et lånefirma.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan få et lån uden sikkerhed, så kan du søge om et uforpligtende tilbud. I dette tilbud vil du også blive oplyst om lånets ÅOP, som er de årlige omkostninger i procent. Det vil give dig en mulighed for at sammenligne de forskellige lån, og vælge det lån med de bedste vilkår for dig.

  * Der tages forbehold for fejl i oplysninger, samt ændrede krav og lånemuligheder

Laan.net er en kommerciel internet tjeneste. Der modtages kommission fra udvalgte låneudbydere ved henvisninger der resulterer i låneansøgning. Bemærk at det ikke nødvendigvis er alle lånefirmaer og lånetilbud der er medtaget i oversigt og sammenligning. Laan.net fralægger sig ethvert ansvar for evt. følger efter brugen af søgetjenesten, indholdet på www.laan.net samt de websites der linkes til fra laan.net. Bemærk desuden at der her på laan.net samt gennem udgående links benyttes cookies.