loading..

Lån penge som 18 årig - kviklån til unge

 

Lån penge, 18 år? Der kan være mange årsager til, at man vil låne penge, når man er 18 år gammel. Heldigvis findes der en række forskellige lånemuligheder for dig. Det kan dog være svært at skabe sig et overblik over hvilket hurtig lån til unge, der er bedst i din situation. Derfor har vi forsøgt at gøre det nemmere for dig ved at beskrive nogle forskellige muligheder for at låne penge som 18 årig.

Landets forskellige banker har som regel nogle specielle ordninger og lån til unge på 18 år. Det vil typisk være for personer imellem 18-27 år. Hos f.eks. Nordea vil du have mulighed for at blive Check-in-kunde, hvor du vil få en attraktiv forsikringspakke og en række gratis produker og ydelser, heriblandt et gratis Visa/dankort, gratis Netbank og en gratis check-in konto. Det er de typiske fordele, som man normalt får, når man er registreret som en ung kunde hos en bank. Nogle banker vil lave en adskillelse mellem at være en ”ung” kunde og en studerende, heriblandt Danske Bank, der giver ekstra fordele, hvis man er tilmeldt som Dansk Studie kunde. Dertil vil der normalt også være en attraktiv rente for dig som ung kunde.

Hvis du vil optage lån som 18 årig findes der forskellige lånetyper, som du kan benytte dig af. Hvis det er en bil, du går og drømmer om, så kan du undersøge din muligheder for et billån til unge på 18 og 19 år. Kravene for et billån vil normalt være, at du er mindst 18 år gammel, og at du har en sund økonomi. Den købte bil vil blive stillet som sikkerhed for lånet. Endvidere kan der være forskel på vilkår og betingelser, som vil være afhængigt af om det er en ny eller brugt bil, og din økonomiske situation. Du vil som regel have mulighed for at indbetale ekstra af lånet, hvis du har mulighed for det. Derved vil du kunne indfri lånet før tid, og spare renteomkostninger.

Endvidere kan du som 18-19 årig søge om at få en kassekredit hos din bank som alternativ til kviklån og traditionelle lån til dem på 18-19 år. Det vil være forskelligt, hvor stor en kredit du kan få knyttet til din konto. Banken vil normalt lave en kreditvurdering af dig på baggrund af din økonomiske situation, som vil være udgangspunktet for eventuelle betingelser for lånet og for lånets størrelse. En kassekredit adskiller sig fra et almindeligt lån, da du frit kan hæve og tilbagebetale lånet til din konto. Du betaler kun renter af det beløb, som du bruger, og derfor vil det oftest være mest omkostningsbesparende at knytte kassekreditten til din lønkonto. Derved vil du løbende nedbringe din gæld, når du modtager penge, og sænke dine renteomkostninger. Som ung kunde vil det normalt være en lav rente, og du vil kunne spare et eventuelt oprettelsesgebyr.

Du vil typiske også have mulighed for at søge om et forbrugslån hos din bank, som er normal måde at lån penge som 18 årig. Der kan være forskellige lånetyper inden for forbrugslån hos din bank, som du kan snakke med dem om. Der findes bl.a. lån til 18 årige med en variabel eller fast rente. Dine muligheder vil blive fastsat af banken på baggrund af en kreditvurdering. Der vil typisk være en fast månedlig betaling, men du kan normalt betale ekstra, hvis du gerne vil det. Hos nogle banker kan du også aftale et vist antal afdragsfrie måneder om året. Tilbagebetaling vil blive aftalt individuelt, men vil almindeligvist ligge imellem 3-10 år.

Hos banken vil du normalt være forpligtet til at fortælle banken, hvad du skal bruge pengene til for at kunne få lån 18 år. Det vil dog typisk ikke være tilfældet ved kviklån til 18 og 19 årige. Kviklån 18 år, også skrevet som quick lån, 18 år adskiller sig fra banklån ved, at lånefirmaerne stiller få krav. Det vil normalt være krav om, at du er mindst 18 år gammel, at du har dansk bopæl, telefonnummer og bankkonto, og at du ikke er registreret hos RKI eller Debitor Registret. Låneprocessen er nem og overskuelig, og den vil typisk foregå elektronisk, hvor du godkender låneaftalen med dit NemID. Der er dog også hurtige muligheder for lån penge uden NemID. Du vil næsten altid få svar inden for ganske kort tid, og pengene vil blive overført til dig inden næstkommende hverdag. Betingelserne og vilkårene kan ændre sig i forhold til hvilke lånefirma, der er tale om, og du bør derfor undersøge de forskellige lånefirmaers tilbud.

Der vil ske mange ting i livet, og det er ikke altid, at man er økonomiske forberedt. Det kan være, at du har fået en elevplads, hvor du skal bruge bil, at du skal bruge en ny computer til dit studie, eller at du mangler indskuddet til den nye lejlighed. Ligemeget hvad dit behov er for et lån som 18-19 årig, så findes der flere muligheder for dig som ung bankkunde.

Man kan sige, at det der generelt betegner lån af penge som 18 år gammel er, at du afvikler et fast beløb af dit lån hver måned inden for en given løbeperiode. Det månedlige beløb dækker delvist renterne, og delvist et afdrag, så dit lån bliver mindre for hver måned. Det er vigtigt, at du altid overvejer et eventuelt hurtig lån grundigt – pengene skal betales tilbage igen.

Inden du tager en endelig beslutning, så kan du normalt søge om et uforpligtende lånetilbud fra de forskellige banker og lånefirmaer. I lånetilbuddene vil du få lånets ÅOP at vide. ÅOP er en indikator for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Derved får du en mulighed for at sammenligne dine muligheder og lånetyper, og derved kan du vælge det lån til unge med de bedste vilkår for dig.

  * Der tages forbehold for fejl i oplysninger, samt ændrede krav og lånemuligheder

Laan.net er en kommerciel internet tjeneste. Der modtages kommission fra udvalgte låneudbydere ved henvisninger der resulterer i låneansøgning. Bemærk at det ikke nødvendigvis er alle lånefirmaer og lånetilbud der er medtaget i oversigt og sammenligning. Laan.net fralægger sig ethvert ansvar for evt. følger efter brugen af søgetjenesten, indholdet på www.laan.net samt de websites der linkes til fra laan.net. Bemærk desuden at der her på laan.net samt gennem udgående links benyttes cookies.