loading..

Kreditkort - find det bedste kort for dig

 

Der findes flere slags kreditkort, og flere forskellige firmaer, der udbyder kreditkort. Et kreditkort er et betalingskort, som man benytter istedet for kontanter til at betale for varer og ydelser. Kreditkort bliver også brugt til e-handel og andet, hvor man ikke personligt møder op i en fysisk butik.

Man bør være opmærksom på, at et kreditkort ikke er det samme som et debetkort, som f.eks. Visa Electron. Ved et kreditkort får du stillet et bestemt kreditbeløb til rådighed, men du kan ikke bruge mere, end hvad din konto kan dække på et debetkort. Det vil sige, at du ikke kan lave et overtræk, hvis du har behov for det.

Som skrevet ovenstående, så findes der flere forskellige kreditkort. De mest udbredte er Visa, Dankort og MasterCard. Disse kreditkort og flere andre slags bliver udbudt hos både banker og andre lånefirmaer, heriblandt Ikano Bank, Ekspres Bank og GE Money Bank. Der er normalt forskellige forhold, betingelser og vilkår for hvert kreditkort.

Der vil typisk være nogle grundlæggende krav for, at du kan få et kreditkort. Det vil som regel være, at du er mindst 18 år gammel, at du bor i Danmark, at du har en personlig og fast indkomst på et givent beløb, og at du ikke er registreret hos RKI eller Debitor Registret. Kravene kan dog godt variere fra hver bank og lånefirma. Låneprocessen vil også variere alt efter hvilken udbyder, du søger hos. Hvis du f.eks. gerne vil søge om et MasterCard hos GE Money Bank, så skal du udfylde deres ansøgningsskema på deres hjemmeside. GE Money Bank vil benytte dine bolig- og beskæftigelsesforhold til at lave en kreditvurdering, og lånefirmaet vil gerne have din sidste lønseddel og din årsopgørelse som dokumentation med i din ansøgning. Du vil hurtigt modtage et svar, og en låneaftale vil blive sendt til din e-mail, som du skal godkende.

Der findes nogle forskellige fordele ved et kreditkort, som f.eks. med et Ikano Bank Visa. Du har mulighed for at benytte kreditkortet i hele verden, kortet har en lav rente, og der er ingen års- eller oprettelsesgebyr. Du kan låne op til 50.000 kroner i kredit med 45 dages rentefrihed, og du betaler kun renter af det beløb, du bruger. Løbeperioden og det månedlige afbetalingsbeløb fastsætter du selv inden for et givent minimum, der er fastsat af Ikano Bank. Dertil samarbejder Ikano Bank med en række detailhandelskæder, som f.eks. IKEA, Bauhaus, Magasin og H&M, som giver en række forskellige fordele.

Der findes også andre fordele ved et kreditkort, som du bl.a. kan finde ved GE Money Banks MasterCard. Med dette kreditkort kan du også låne op til 50.000 kroner med op til 45 dages kredit. Den givne rente på lånet afhænger af GE Money Banks kreditvurdering af din økonomi. Dertil er kreditkortet automatisk tilknyttet PrisGaranti, som refunderer prisdifferencen, hvis du finder et købt produkt billigere hos en anden forhandler. På GE Money Banks hjemmeside kan du finde en guide til, hvordan du benytter PrisGaranti. Dertil reklamerer lånefirmaet også med et af markedets laveste renter.

Hos Danske Bank kan du vælge imellem forskellige slags MasterCard, som giver forskellige fordele. Du kan bl.a. vælge imellem et MasterCard Basic, som er billigere i årsgebyr, men dette kreditkort har f.eks. ikke rentefri kredit, fleksibel afbetaling eller årsrejseforsikring. Det kan du dog få med MasterCard Platin eller MasterCard Guld.

Du kan også finde andre afbetalingsmåder på markedet. F.eks. kan du undersøge dine muligheder med et Ekspres Banks Visa ONEcard. Det har fleksibel afbetaling, hvor du kan vælge imellem tre forskellige afbetalingsmåder, og vurdere hvad der passer dig bedst. Som hos Ikano Bank kan du få 45 dages rentefrihed, og betale 100 % af det beløb, som du har brugt, med det samme. Du kan dog også vælge, at betale 5 %, 10 %, eller 20 % af beløbet hver måned. Den sidste mulighed er, at oprette en betalingsplan, hvis du køber for over 3.000 kroner. Løbeperioden kan være op til 84 måneder, og du bestemmer selv, hvilke måneder du vil tilbagebetale.

Når du skal vælge et kreditkort, så bør du undersøge hvilket kreditkort, der har de bedste vilkår for dig. Du vil normalt have mulighed for at bestille et gratis og uforpligtende tilbud fra bankerne og kreditkortudbyderne. I tilbuddene vil du blive oplyst om lånets ÅOP, som er de årlige omkostninger i procent. Det vil give dig mulighed for at sammenligne dine muligheder, og derved træffe det bedste valg for dig.

  * Der tages forbehold for fejl i oplysninger, samt ændrede krav og lånemuligheder

Laan.net er en kommerciel internet tjeneste. Der modtages kommission fra udvalgte låneudbydere ved henvisninger der resulterer i låneansøgning. Bemærk at det ikke nødvendigvis er alle lånefirmaer og lånetilbud der er medtaget i oversigt og sammenligning. Laan.net fralægger sig ethvert ansvar for evt. følger efter brugen af søgetjenesten, indholdet på www.laan.net samt de websites der linkes til fra laan.net. Bemærk desuden at der her på laan.net samt gennem udgående links benyttes cookies.