loading..

Forbrugslån uden sikkerhed - søg blandt 30+ muligheder!

 

Et forbrugslån er beregnet til at dække situationer, som du ikke havde forudset. Det kunne være et godt tilbud, som du ikke kan sige nej til, eller en uventet regning, som du ikke havde forventet i dit daglige budget. Med et forbrugslån har du muligheden for at opfylde din ønsker, ligemeget hvad det skulle være.

Der findes forskellige muligheder for at søge om et forbrugslån. Du har normalt altid mulighed for at gå til din bank, hvis du mangler et lån. Bankerne vil typisk have nogle grundlæggende krav, som du skal kunne opfylde for at få et forbrugslån. De mest almindelige krav er, at du er mindst 18 år gammel, at du har dansk bopæl, og at du ikke er registreret hos RKI. Dertil vil banken normalt også lave en kreditvurdering af dig på baggrund af dine økonomiske forhold. Hos de enkelte banker kan der også være flere ting, der spiller ind, når du skal søge om et lån. Man vil typisk altid overveje din evne til at tilbagebetale lånet. I denne overvejelse vil man inddrage din nuværende indtægt, og overveje din mulighed for fortsat at afvikle lånet, hvis din løn skulle falde. Det vil f.eks. være, hvis du har en formue, eller du kan stille sikkerhed i din bolig eller bil. Det kunne også være om lånets formål er til noget, som du eventuelt kan sælge igen.

Dertil kan bankerne også vurdere dine nuværende forretninger med banken. Det er f.eks. dine nuværende lån såsom boliglån, pensionsordning, værdipapirer eller måske en større kontant formue. Det kan påvirke din rentesats hos f.eks. Jyske Bank. Endvidere kigger banker som f.eks. Jyske Bank også på goodwill. Goodwill kan være, at din familie og dig betragtes som gode kunder, at du har en virksomhed, der samarbejder godt med banken, eller at du betragtes som en god ambassadør for banken. Da der er flere forhold, der kan være gældende for dit lån, så vil din lånemulighed være meget individuel.

Der findes forskellige betingelser for et forbrugslån, som er relevante for dig. Det drejer sig bl.a. om renten, der typisk vil være afhængigt af dine økonomiske forhold og lånets størrelse. Dertil vil der være en afbetalingsperiode, som fastsættes af dig og låneudbyderen, men den vil også blive påvirket af lånets størrelse. Hos nogle banker har du mulighed for at få andre betingelser for dit lån, f.eks. 2 afdragsfri måneder om året hos Danske Bank.

Ved din bank har du også mulighed for at søge om en kassekredit. En kassekredit er anderledes end et almindeligt forbrugslån, da der er tale om en kredit, der knyttes til din konto. Du vil frit kunne hæve fra og tilbagebetale lånet på din konto. Det er normalt de samme krav som ved et almindeligt forbrugslån, hvor banken også vil lave en kreditvurdering af dig. Det vil være på baggrund af bankens kreditvurdering, at dine betingelser vil blive fastslået. Da du kun betaler renter af det lån, som du bruger, vil du kunne spare en del renteomkostninger ved at knytte kassekreditten til din lønkonto, da lånet vil blive nedbragt hver gang, du modtager penge.

Hos banken har du normalt pligt til at oplyse, hvad lånet skal bruges til. Hvis du ikke ønsker det, så kan du søge om et forbrugslån hos et lånefirma, som typisk betegnes som et kviklån. Kviklån er kendetegnet ved at stille få krav. Det er normalt krav om, at du er mindst 18 år gammel, at du har dansk bopæl, og at du ikke er registreret hos RKI eller Debitor Registret. Hos nogle lånefirmaer kan det dog være muligt at optage et lån, selvom du er registreret, hvis du kan stille en form for sikkerhed for lånet, hvilket normalt ikke er et krav.

Asøgningsprocessen for et kviklån er nem og enkel. Det foregår elektronisk enten via internettet eller gennem et sms-lån. Du vil hurtigt modtage et svar, og normalt vil pengene blive overført til dig inden for den næstkommende hverdag. Du godkender din låneaftale med din digitale signatur ved dit NemID, hvilket også beskytter dig mod identitetstyveri. Renten vil variere alt efter det givne lånefirma, og løbeperioden vil almindeligvis være afhængigt af lånets størrelse.

Hvad der generelt betegner et lån er, at du fast afvikler et månedligt beløb af dit lån inden for en fastsat løbeperiode. Beløbet vil dække både renterne og et afdrag, som vil gøre dit lån mindre måned for måned. Det samme gælder for et forbrugslån. Betingelserne vil fremkomme af din låneaftale, men det kan være afgørende for dig at være opmærksom på lånets ÅOP for at spare en del omkostninger. ÅOP, årets omkostninger i procent, vil give dig indsigt i lånets samlede årsomkostninger. Hvis du søger om uforpligtende tilbud fra bankerne og lånefirmaerne, så vil det give dig mulighed for at sammenligne dine lånemuligheder, og vælge mest fornuftige lån for dig.

  * Der tages forbehold for fejl i oplysninger, samt ændrede krav og lånemuligheder

Laan.net er en kommerciel internet tjeneste. Der modtages kommission fra udvalgte låneudbydere ved henvisninger der resulterer i låneansøgning. Bemærk at det ikke nødvendigvis er alle lånefirmaer og lånetilbud der er medtaget i oversigt og sammenligning. Laan.net fralægger sig ethvert ansvar for evt. følger efter brugen af søgetjenesten, indholdet på www.laan.net samt de websites der linkes til fra laan.net. Bemærk desuden at der her på laan.net samt gennem udgående links benyttes cookies.